2014. szeptember 26., péntek

A győri diákok látogatása Iregszemcsén


Ha szeptember, akkor újra suli. A nyári zánkai tábor után már vártuk győri vendégeink érkezését. Szeptember 26-án jöttek a győri diákok és tanáraik.
Az érkezést kis vendéglátás, az iskola bemutatása követte. Ezek után a győri diákok részt vehettek az iregszemcsei tanórákon: bemehettek matematika, testnevelés, rajz, technika órákra, amelyeken intenzíven készültek a deákos diákok a másnapi Multi-Kulti Napra. 
Az órák után elsétáltunk Iregszemcse hírességéhez, és megnéztük a Viczay-Kornfeld Kastélyt, illetve a kastélyparkban tettünk egy rövid sétát ebéd előtt.

Az ebédet közösen költöttük el a győri diákokkal az iskola ebédlőjében. Ebéd után a közeli Tamásiba utaztunk, ahol megnézhettük a Gyulaji erdő vadjait, a szarvasokat, dámvadakat, vaddisznókat – etetés alatt, és nézelődés közben rengeteg hasznos információt is megtudtunk ezekről az állatokról.



Ezzel a programok a diákok egy részének véget értek, azonban a győri diákok megtekinthették a közeli Óbiródot. A vacsorát ismét az iregszemcsei ebédlőben fogyasztották el vendégeink. Ezek után már csak a búcsú maradt hátra. Nagyon reméljük, hogy a győri csapat jól érezte magát Iregszemcsén, és mutathattunk nekik néhány érdekességet.