2014. október 15., szerda

Ápoltság, divatos megjelenés

A szeptemberi foglalkozások az ápoltság és az igényes megjelenés jegyében kezdődtek. Betekintést nyertünk a különböző korok öltözködési szokásaiba. Képeket láttunk az ókori tógákról, a középkori öltözködésről, a hippikről, népviseletekről, a 18. századi női viseletekről, chiffon-ruhákról, a 21. század extrém divatjáról és iskolai egyenruhákról is. Nagyon érdekes volt beletekinteni a divattörténetbe, s megfigyelhettük, hogyan jönnek vissza újra a divatba a régi stílusok és fazonok is.
Ezután egymást kérdeztük testápolás témában, s tudtunk egymásnak ezen a téren jó tanácsokat adni. Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik jól jöhetnek, hogy külsőnk mindig rendezett legyen, s nem árt a táskánkban hordani.
Különböző alkalmakra öltöztettünk fel rajzfigurákat. Ruhát állítottunk össze iskolai ünnepélyre, sporteseményre, színházba, hétköznapokra. Játszva tanultuk meg, hogy illik megjelenni a különböző eseményeken.


A foglalkozás nagyon jó hangulatban telt, s nagyon hasznos dolgokat tanultunk meg arról, hogyan ápolhatjuk testünket, hogyan lehet ápolt a külsőnk minden nap, s hogyan illik megjelenni a különböző alkalmakkor.