2014. június 10., kedd

Kőszegi kirándulás


A győri tanulók június 10-én Kőszegen kirándultak.

Kőszegi kirándulásunk alkalmával először egy gyalogtúrára indultunk a Hétforráshoz. Nagyon meleg volt aznap, így örültünk a sok fa árnyékának, gyönyörködtünk a természet szépségeiben, megfigyeltük a növényeket és bogarakat, hallgattuk a madarak énekét. Hosszú gyaloglás után aztán odaértünk a forráshoz. Olvashattuk, hogy a hét kifolyónyílás a hét vezér nevét viseli.  Örömmel kóstoltuk meg vizét, ami nagyon hideg volt. A forrás körül lévő padoknál, asztaloknál egy kicsit megpihentünk, élveztük a jó levegőt, aztán visszafelé is hosszú út várt ránk.
Megismerkedtünk Kőszeg központjával, megnéztük a várat, majd meglátogattuk a Hősök tornyában lévő kismesterségekről és céhekről szóló kiállítást. Érdeklődéssel figyeltük a műtárgyakkal berendezett cukrász, mézeskalács, borbély, fényképész, stb. műhelyeket. A legfelső teremből kimentünk a torony külső panorámafolyosójára, ahonnan szép kilátás nyílt a városra. Sétáltunk egyet a gyönyörű téren, majd megtekintettük a Jézus Szíve – plébániatemplomot.

Kirándulásunk következő állomása a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont volt. A látogatóközpontban a természettel játékos formában ismerkedtünk. A kiállítások hűen szemléltették a környék jellegzetes élővilágát. Sok érdekességet tudtunk és tapasztaltunk meg a madarak életéről. A központ melletti arborétumban, a Chernel-kertben élő, védett növényeinket tekintettük meg. 


Este fáradtan, de sok-sok élménnyel és tudással gazdagodva tértünk haza. Ez a kirándulás a természet szépségeire és a környezettudatos életvitelre irányította rá figyelmünket.